woensdag 28 november 2012

Gehaakte krans om styropor ring

Hallo allemaal,
even heel iets anders dan kaarten maken, ben ik toch weer even helemaal in de ban van het haken, ik had me aangemeld bij de club " Haken is Hip" op facebook, deze is gestart door Jolanda van Noor Design en wordt nu gerund door Jenine Siemerink. Zulke leuke dingen komen daar voorbij en tips van blogs of sites, daar ben ik altijd voor te porren, ik ben gek op leuke patroontjes.

Ik ben dus maandagmiddag naar de hobbywinkel gegaan en heb daar een styropor halve ring gekocht (nou ja, eigenlijk 2 hihi) en een bolletje acryl en ben begonnen, eerst moest de ring bekleed, dat heb ik met vasten gedaan en toen moest het er netjes om vast gemaakt






dat ziet er dus zo uit, was nog even uitvogelen hoe ik het het beste erom zou kunnen krijgen, want het moet er natuurlijk wel netjes om, daarom heb ik ook acrylgaren gebruikt want dat is wat soepeler werken dan katoen, toen aan het bloemetjes haken geslagen en blaadjes en op de foto hieronder zie je het resultaat
 

De witte bloemen heb ik met mohair garen gehaakt, dat ik nog had liggen en omdat de basis lichtgrijs is heb ik gekozen voor zwarte blaadjes, gelukkig heb ik nu een daglicht lamp, dus kon ik  het goed zien, want het is natuurlijk maar een klein patroontje en dan op zwart pfff....

De volgende ring ga ik denk ik in de kerstkleuren maken, maar ik moest het natuurlijk eerst even uitproberen, overigens heb ik de bloemen en blaadjes met pins vast gezet, dus kunnen er zo weer af voor een andere kleur.
Natuurlijk ben ik weer heel erg benieuwd wat jullie van deze creatie vinden en heb je nog tips, dan houd ik me graag aanbevolen, misschien wat voller met bloemen?
Bedankt weer voor jullie bezoekjes en weer hele leuke reaktie's, ik ben er echt heel blij mee.

ik ga nu nog even een rondje blogs doen om jullie crea's te bewonderen, groetjes en tot blogs




8 opmerkingen:

  1. Jeanette, wat vind ik dit leuk en apart zeg! Ik zou nooit op het idee gekomen zijn. Ik ga ook even op dat blog kijken. Wie weet zie ik wat leuks. Ben trouwens aan het breien. Sjaals van dikke wol, zo klaar en heerlijk warm
    Groetjes, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super knap gemaakt en heel apart Jeannette.

    Groetjes Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  3. GEweldig Jeannette, wat een prachtige bloemen krans heb je gehaakt. Ziet er super leuk uit hoor. Tussen het scrappen door ben ik met een colsjaal aan het haken. Lekker relax werkje.
    Veel plezier en groetjes, Els

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jij bent ook van alle markten thuis Jeannette, o ik zou ook best wel weer eens willen haken,maar dat gaat nu eenmaal niet meer,soms vind ik het wel jammer ,maar ik heb dan teveel pijn omdat ik mijn pols nooit meer kan buigen,die is vastgezet.
    Maar er zijn andere dingen die ik wel kan,ik kijk wel bij jullie naar het haken,van jouw is het prachtig geworden.
    Lieve groetjes Corrie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuk zo'n bloemenkrans, even iets anders dan kaarten maken.
    Grt. Joyce

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuk zo'n bloemenkrans, even iets anders dan kaarten maken.
    Grt. Joyce

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat ziet dat er gaaf uit, Jeannette, heel leuk gedaan zo! Denk inderdaad dat het er in de kerstkleuren ook prachtig uit zal zien!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. hoi Jeanette,
    wauw, wat haak jij mooi!! Zo regelmatig! Ik wil je nog even bedanken voor de post, met mijn verjaardag. Superlief!! Ik kan even vooruit met de stansjes en wat ik nog meer kreeg en de kaarten zijn ook al een berg inspiratie voor me!
    Lieve groet!
    GerJanne

    BeantwoordenVerwijderen