blog weetjes

Hallo allemaal,  aangezien ik zelf ook best wel wat moeite heb gehad om er achter te komen hoe je meedoet aan een challenge zal ik proberen hier wat uitleg te geven, zodat iedereen die daar tegen aan loopt in ieder geval een steuntje aan heeft.

Link in je blogbericht plaatsen
Je wilt je kaartje mee laten doen aan een challenge, je moet daarvoor doorlinken, d.w.z. de link van het blog waar de challenge loopt moet je bij jezelf in je blogbericht met de betreffende kaart zetten.
Dat doe je als volgt: Je gaat naar het blog waar de challenge staat naar de startpagina, dan zie je het webadres links bovenin je scherm staan, dan klik je met je rechtermuisknop en je ziet dan een kader tevoorschijn komen, dan klik je met je linkermuisknop op kopieren, vervolgens ga je naar je eigen blog, je gaat in het bericht staan waar je zegt dat je mee wil doen bij aan de challenge bij....., dan zie in je bericht wat je aan het maken bent (naast het plaatje waar je foto's upload) het woordje Link staan, daar klik je vervolgens op (met je linkermuisknop) Dan krijg je een kader met de vraag naar welke URL  het moet verwijzen, daarin klik je dan met je rechtermuisknop in dat vakje en klik vervolgens met je linkermuisknop op OK.  als het goed is staat de link dan in je bericht.
( je kunt natuurlijk ook op die manier reclame maken voor een blog dat je leuk vindt, of als je wilt verwijzen)


Jouw blogbericht linken
Bij plaatsing van je kaartje wordt gevraagd te linken met je blogbericht, wel begrijpelijk want anders moeten zij je hele blog doorzoeken.
Je doet dan het volgende: Je bericht heb je inmiddels geplaatst, je hebt je bericht een titel gegeven, nu dubbelklik je op die titel en zie je bovenin beeld je blognaam met de titel eraan gekoppeld staan.
Je doet nu hetzelfde als doorlinken naar een challenge, dus:
klik met je rechtermuisknop op het webadres en klik op kopieren, ga dan weer naar het blog waar de challenge op staat en klik daar op Mr. Linky  (meestal moet je je link daar in zetten), klik dan weer met je rechtermuisknop en plak het in de ruimte voor je blog of URL of wat er staat, een enkele keer moet je nog op een afbeelding klikken, kijk dan uit dat je wel op het plaatje van je kaartje klikt.

Als jullie vragen of aanvullingen hebben laat me het dan a.u.b. weten, fijn als we elkaar zo kunnen helpen toch?

Bericht plannen
Je maakt zoals gewoonlijk je bericht en voordat je het publiceert, klik je in de rechterkolom  ( bij instellingen berichten) op schema, daar vul je dan de datum en tijd in wanneer je wilt dat je kaartje geplaatst wordt, klik dan op gereed en dan op publiceren.  Je kaartje wordt dan geplaatstop de tijd die je hebt ingesteld.

Bericht bovenaan laten staan
Je kan een bericht bovenaan laten staan, nadat je een bericht gepubliceerd hebt.
Dan ga je weer naar het bericht om te bewerken, en dan zie je rechts de datum  staan, dit pas je simpelweg aan naar een datum die nog moet komen, en dan  toepassen/opslaan, en dan blijft je berichtje bovenaan staan tot de datum  die je aangegeven hebt.  (met dank aan Erica )

Mijn lijst met blogs in sidebar zetten
Klik met de rechtermuisknop op de link van het blog wat je in je volglijst wilt zetten, klik op kopiëren. Ga dan naar je eigen blog en klik op ontwerp, dan naar indeling en klik dan op "een gadget toevoegen"  zoek dan naar  "lijst met blogs" , klik deze aan, kies bij sorteren bijv. voor laatst bijgewerkt, dan weergeven, keuze hoeveel blogs je in je bloglijst (in de sidebar) wilt zetten.
Je kunt dan aanvinken hoe je het wilt zien (miniatuur met plaatje, titel en datum).
Klik dan op een blog aan je lijst toevoegen  in de balk  van URL klik je dan met je rechtermuisknop en klik op plakken en klik onder in hetzelfde kader op toevoegen. Kijk dan even bovenin de balk op voorbeeld waar die nu staat in je blog en kijk waar je hem naar toe wilt verplaatsen, dit doe je als volgt: ga met je muis op " mijn lijst met blogs" staan, knop vasthouden en slepen naar de plaats die je wilt, dan muisknop loslaten. Als laatste klik je op de knop "indeling opslaan" anders wordt het niet aangepast, veel succes!
5 opmerkingen:

 1. Hallo Jeannette.
  Ik zie in ieder geval, dat ik het vanochtend ook steeds fout heb gedaan.
  Ik deed het goed tot : Jouw blogbericht linken !!!
  Nu ga ik stoppen ben al vanaf half 12 af bezig. Ga het morgen maar opnieuw doen.
  Ik zie wel mijn naam maar met een rood kruisje. Bij kleurenfestijn, NKU, KIC en EKEF.
  Leuk ??? das anders.
  Gr en vr bedankt Leny Je bent super !!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hoi Leny, ik zie dat Erica het al heeft uitgelegd, heerlijk toch, zo helpen we elkaar, ik had je trouwens net een mail gestuurd hierover, maar Erica meldde ook dat je het dan kan verwijderen, dat had ik niet vermeld, ook weer handig om erbij te zetten, groetjes en morgen weer succes, je kan het!

   Verwijderen
 2. Leny, het rode kruisje zie je alleen zelf, dat
  is dat je het weer kan verwijderen als je het
  fout hebt gedaan.
  Gewoon morgen weer even rustig nog een keer
  proberen, gaat wel lukken.

  Fijne nieuwe (knutsel) week,
  lieve grtjsss Erica ¤
  heidebloempjuh.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt Erica, zie je zo help je elkaar, gaaf toch?

   Verwijderen
 3. Fijn Jeanette dat je dat doet. Ik dacht dat het zo klopte wat je schreef. Wat ik ook wel doe als ik in een bericht ga linken ik even handmatig het adres erin zet, dan kun je controleren of je het juiste adres hebt getypt, je komt dan op het blog, die sluit je weer en dan klik ik op ok. Van dat rode kruisje wist ik ook niet. Succes iedereen, groetjes, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen