dinsdag 7 januari 2014

CAS verjaardagskaart

Hallo bloggers en volgers, er zaten toch weer een paar dagen tussen mijn vorige post en deze, maar ik kwam er achter dat ik met spoed weer een paar kaartjes moest maken voor jarige mensen uit mijn omgeving en dan nog wat breiwerk, och ja, ik kom mijn tijd wel door hoor.
Ik heb eens lekker opruiming gehouden in mijn voorraad papier en knipvellen, daar weet ik altijd wel weer iemand blij mee te maken, want weggooien kan ik niet zomaar.

Het volgende kaartje is behoorlijke CAS vind ik zelf, toch best moeilijk hoor, maar  degene waar die voor bestemd was  houdt wel van een strak kaartje. Mijn voorraad papier erbij gepakt en eens gekeken wat ik er alzo mee kon doen.
Nu heeft DCL een challenge lopen # 201 waarbij je je oude voorraad moet gebruiken, dat kwam dus heel goed uit. Moest trouwens wel aan GerJanne denken, zo knap, zij heeft een jaar geen designpapier gekocht maar eerst haar voorraad goed aangesproken, ik weet niet of mij dat zou lukken, maar het is te proberen nietwaar?

 
Nu ik er zo naar kijk had ik er misschien toch nog een derde bloem bij moeten doen, maar helaas pindakaas, de kaart is al weg. De basiskaart is zachtgeel, het designpapier is van een boekje van Marije Rahder, ik denk al een jaar of 3 oud, de bloemen zijn gestempeld op hetzelfde papier en  daaronder ook weer geel papier en beide een satijnen bloemetje uit mijn voorraaddoos, de stempel is van Marianne Design ook weer met een geel kader onder de stempelafdruk en ik heb met een glitterpen een stikrandje gemaakt, wat vinden jullie? is dit CAS of te CAS? geef a.u.b. je ongezouten mening, niet iedereen heeft dezelfde smaak maar ik leer graag. Bedankt weer voor jullie bezoekjes en ik ben heeeeel benieuwd naar jullie reaktie's, tot de volgende keer

23 opmerkingen:

 1. Wat een super kaartje, die bloemen staan er ontzettend leuk bij. :))
  Leuk dat je mee doet met de DCL.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is een gaaf kaartje geworden. Even gauw zoals je vanmorgen zei, waar wel super goed gedaan. Ja met supervlugge kaartjes heb ik geen ervaring meer. Er gaat steeds meer op en bij. gr leny w
  Het linken vandaag naar WLVC ging super.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat laat je ons weer een creatieve en vrolijke kaart zien! Super leuk en we gaan er weer tegen aan dit kersverse jaar! Top

  Gr Antoinette

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi, zonnig en zeker voor jouw doen best strak! Een derde bloem zou kunnen,maar zeker niet nodig, hoor. Fijn dat je meedoet met DCL, Jeanette.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Jeannette, allereerst de aller beste wensen voor het nieuwe jaar en dat we maar weer veel mooie kaartjes van je mogen bewonderen.
  Dit is ook weer een toppertje, idd, misschien een derde bloem erbij, maar niet echt nodig.
  Bij mij staat het nog stil hoor. Ben nu 7 weken thuis en voorlopig nog tot in februari. Dan zou je denken, freubelen leidt af, maar helaas, kan het niet opbrengen maar af en toe bij jullie lekker kijken gelukkig wel. Ach, ik moet het maar de tijd geven dan komt het allemaal vanzelf wel weer.
  Lieve groetjes, Yvon

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Jeanette,
  ik zag je prachtige breiwerk(jes) al op FB ze zijn echt prachtig en deze kaart is helemaal CAS, weet niet of een 3de bloem mooier zou zijn geweest, als ik deze zelf zou hebben gemaakt, dan had ik de tekst op het gele gestempeld, maar ik vind je kaartje echt leuk, liefs Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie stijlvolle kaart, prachtig gedaan.
  Groeten, Aartje

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooie CAS-kaart Jeannette, ik vind hem prachtig mooi geworden.
  Liefs van Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ha Jeanette,
  volgens mij heb bij verschillende mensen wel wat los gemaakt met mijn voornemen dat ik gehaald heb! Leuk dat je dan zomaar aan me denkt tijdens het maken van dit kaartje! Grappig hoe dat werkt dat bloggen.
  Ik vind je kaart echt prachtig! En juist omdat het misschien logisch zou zijn om 3 bloemen te plakken is het leuker om er 2 te doen. Ook omdat je het tekstje rechts onder hebt geplaatst!
  En wat ik zo grappig vind: ik vind dit geen echte CAS-kaart. Maar dat wil niet zeggen dat het geen CS kaart is. Bij CAS moet ik altijd denken aan iets dat ik eens las op een CAS blog dat minstens de helft effen moest zijn. Dus wit of een andere kleur. Maar geen DP.
  Als je dan denkt dat meer dan de helft van je papier te zien moet zijn is jouw kaart wel een echte CAS kaart. Ik denk dat het maar net is wat je eronder verstaat.
  Ben ik nu te eerlijk?
  Lieve groetjes,
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 10. HAllo Jeannette, wat super tof van je dat je Leny hebt geholpen, jij bent daar zo goed in, ze vroeg het ook aan mij, maar ik ben een Belg in het uitleggen, zelf zit ik ook altijd met papiertjes.
  ik ben niet zo van de CAS kaarten, maar jou kaart vind ik prachtig geworden, ik denk dat het door het papier komt.
  Het heeft 8 uur geduurd voor mijn kaart erdoor was bij Blogger, daar baalde ik echt van.
  Ik hoop dat ik morgen mijn kous krijg, mijn arm weegt dieplood en is erg dik, je hoort het nog wel
  Lieve groetjes,Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Haha, ik las net de reactie van GerJanne en ik dacht dat het wel CAS is. Meer dan de helft moet niets opzitten en dat kan ook gekleurd papier of designpapier zijn. Ik weet niet meer waar ik dat heb gelezen, haha ik kan het dus ook fout hebben......Nu dan je kaart die is heel mooi geworden en ik snap dat van het 3e bloementje wel, maar kan me ook in de reactie van GerJanne vinden. Groetjes, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jeanette, als je iets meer over CAS wilt weten, kijk dan even bij Crazy for Cas, daar staat precies wat er met CAS bedoelt wordt. Moet je in de rand bovenaan even kijken. Groetjes, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het is een pracht kaartje Jeannette en die derde bloem
  zou ik er niet bij gedaan hebben, omdat het vrij druk papier is.
  Is dit ongezouten genoeg? hahaha.
  Het is trouwens een goed idee om geen nieuw papier te kopen,
  maar soms kom je van die mooie papiertjes tegen en helaas kan dan geen nee tegen mijzelf zeggen.
  Fijne dag en groetjes, Els

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een mooie en vrolijke kaart! gezellig! groetjes Joanne

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Vanwege het drukke design-papier zou ik dit FLEURIGE kaartje geen CaS-kaartje durven noemen Jeanette, maar wel een VROLIJK en WONDERFUL kaartje.
  Liefs Wilma ☺☺☺

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hallo Jeanette,
  Hier ben ik nog een keertje om antwoord te geven op je vraag.
  Naar mijn weten was de kerstachtergrond niet echt donkerder dan de achtergrond die nu op mijn blog staat. Zelf vond ik die wel "warmer" qua kleur. Het kan natuurlijk ook zijn dat e.e.a. aan de instellingen van je computer ligt? Anders zou ik het echt niet weten.
  Liefs Wilma ☺☺☺

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Prachtig kaartje Jeannette - 'k vind het gewoon supermooi gedaan ;).
  Van wat ik van CAS kaarten al heb gezien is ie misschien een beetje te druk qwa papier maar ja mij maakt het niet uit - gewoon een leuk kaartje ;)
  Groetjes,
  Misseke

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een leuke restjes-kaart!
  Leuk dat je meegedaan hebt met DCL.
  Groetjes Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Mooie kaart hoor fijn dat je meedoet bij DCL.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Een mooie evenwichtige kaart Jeanette. Een beetje voorjaar!
  Dank dat je meedoet bij DCL.

  BeantwoordenVerwijderen